Nå kosjer vi vårs !

De siste dagene har vært spennende ! Som allerede skrevet så har vi nærkontakt med byråkratiet og ikke særlig bedre ble det av at vår speditør DSV har hovedkontor i Bogota. Vår venn Polo er gull verdt samt en proff dame i businessavd. her på Hilton. Uten disse to vet vi ikke hvor vi hadde vært p.t. MEN nå er bilene stuffet i containere, dog ikke plombert fordi narkobikkjer (perro) skal snuse og sniffe kokain. Det er dessverre fortsatt en teknisk mulighet at noen kan plante narko i bilene, men da er i det minste vi ute av landet. Av den grunn kommer vi til å varsle narkopolitiet hjemme når containerne ankommer - vi må sikre oss mot overraskelser. Col. er verdens største eksportør av narko og Cartagena største havneby så her kan man neppe stole på noen. Volumet er enormt og kan indikeres ved at da narkokongen Escobar regjerte på 90-tallet tilbød han seg å betale landets statsgjeld ! Han honorerte også 1000 $ for hver politimann som ble tatt av dage. Escobar ble selv skutt.

Vi ser at Aftenposten siterer diverse globetrottere og spennende reisemål og at Col. og Cartagena er blant ti utvalgte. Det kan vi støtte, men som ellers i alle land vi har erfart er kontrastene hjerteskjærende og dessverre ikke minkende. Det kryr av Security, politi og militære. Heldigvis innstruert med en "vi er her for deg"-holdning selv om digre guns dingler fra låret. Senest i dag ble vi stoppet på vei ut til containerhavna, men ved synet av våre biler blir det - som vanlig, tommelen opp. Hvor mange som har tatt bilde av oss på vår 12 000 km lange vei vet vi ikke. Hvordan skal man eks. telle når en rutebuss stopper fordi sjaffisen vil ta bilde med telefonen ?

Som sagt; nå er stresset med bilene over og vi kan slappe av med bad og noen kalde Club Colombia - kun "Club" blant oss rutinerte ! I verste fall kunne dette ha skåret seg fryktelig hvis byråkratiet hadde vært ennå tregere. Som tidligere nevnt er latinamerikanerne født inn i en manana-holdning som tidvis er å misunne, andre ganger til å rive av seg håret for. Noe midt i mellom tør vi antyde å være til fordel for kontinentet .....

Nok om det - nå blir det plask i havet. Bildene viser at vi også tok bilene helt ned i vannkanten. Vi skal ikke ha noe juks når det gjelder å kjøre fra Antarktis til det karibiske hav !

Egil + alle
 

Én kommentar

Frank Thorsen

10.04.2015 kl.09:12

Spennende og interessante reisebrev hele veien. Byråkratiet og de uniformerte er negativt, men en del av systemet. Da er det bare å ønske dere en god tur hjem. Vi møter nok noen av dere på Brandbu siste søndag i april. Dere klarte turen med stil, det står det respekt av!

Skriv en ny kommentar

hits