Bananer og 87 oktan

Grensebyråkratiet er alltid uforutsigelig; hyggelig mennesker stort sett, men av og til så urasjonelt at man kan grine. Vi forlot Peru greit, men så var strømmen forsvunnet på tollkontoret på Ecuadorsiden. Kjør videre dere til et annet kontor og spør etter Magdalena ! Vi fant Magda, men det tok èn time for et par stempler. Ecuador - et ab de mindre landene i Sør-Amerika ligger nok litt høyere på levestandarden enn Peru - og så er det ikke søplete her. De har tvert i mot fantastiske blomsterdekorerte rundkjøringer (rotunda). Vi kjører i bananjungel mil etter mil på berg- og dalbaneveier. Ecuador har en drøss med vulkaner, høyeste drøyt 6000 m like utenfor hoveds

taden Quito som vi har overnattet. Bensinen er billig, betales i landets offisielle myntenhet som er amerikanske dollar. Etter økonomisk kaos på 60-80-tallet gikk de like greit i 1991 over til $. På pumpene måles det også i gallon.

Nydelig hotell i gamlebyen, noen har besøkt kjempekatedralen hvor det var fullstappet messe. Nå krøkler vi oss ut av byen nordover mot Colombia. Vi ankom byen i skybrudd og torden uten like, men takket være imøtekommende trafikkpoliti, enveiskjøringer og gågater fikk vi endelig parkert. Gamlebyen er totalt uegnet for biler - og bra er det. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits