Søppel og olje

Nei, vi kom ikke til Ecuador i går. Det ble for langt selv om veien er god - og dyr. Nå brukt 330 kr i bomavgifter i Peru. Goldt ørkenlandskap som pussig nok er oversvømmet. Fattigfolk bader i gjørma og blant enorme mengder med søppel. Overalt og mil etter mil med søppel, søppel og atter søppel. Åpenbart total mangel på håndtering og holdning. Her må noe radikalt gjøres !

Vi har kjørt av PanAmericana Norte for å følge kysten med friskere luft og mett av svingete fjellveier. I håp om en pittoresk fiskerlandsby med solnedgang i Stillehavet havnet vi Tarala - som er et stinkende oljeraffineri. Bra og billig hotell med italiensk kafe rundt hjørnet. Nabohotellet El Pacifico er byens fiffeste med baren Mein Haus ! Den var heldigvis stengt. Med det navnet kunne man risikere å møte Alte Kameraden. Nå er vel alle ute av soga, men det ligger dessverre nok noen gener igjen her i Sør-Amerika.

Vi hoppet i stedet i går kveld plask i poolen. I dag morges fristet ikke vannet like mye ! Det er fuktig hett her og hundrevis av støyende Tuk-Tuk`er - som her heter MotoTaxi. De er enten plastinnebygde fra India (Vespa) eller åpne med glorete stoff fra Kina (Wanxin). Det er kun Peru - i hvert fall så langt, som har millioner av disse trehjulede stativene. Derfor tok tre av oss en bytur i troperegnet med begge typer. Kostet latterlig - og øredøvende lite.

Nå spiser folket frokost og deretter blir det om et par timer grensepassering og byråkrati inn i Ecuador - og ja, nettopp passering av Ekvator og farvel til den sørlige halvkule. Da kan vi igjen navigere vettugt etter sola.

Vi snakkes - Egil

P.S. Gårdagens biltull: Varmgang i venstre forhjul i den grønne bilen - det var alt !

Én kommentar

Odd

01.04.2015 kl.09:24

330kr i bompenger gjennom hele Peru? Er vel ikke gæli det, du kommer vel ikke fra Oslo til Lillehammer for den prisen 😄

Men det ser da ut som om dere koser dere. Kjører og skrur, det er vel sånn dere vil ha det.

Kos dere videre og kjør vakkert.

Mvh Odd, som sto opp kl 5 i dag for å kjøre 1500000 liter flydrivstoff til Gardermoen. Noen må slite for at andre kan fly til varmere strøk!

Skriv en ny kommentar

hits