Cusco, Erick Leon og Bachstad-bilen

Nå har det gått mange dager og tusenvis av km uten rapport grunnet ingen dekning oppe i fjellheimen. I inkarikets hovedstad Cusco på drøyt 3000 m hadde norsk/peruvianske Erick fixet flott hotell og billtter til eventyrlige Macchu Picchu. Inkl. i prisen var å måtte starte kl. 04 ! Men det var det verdt. Frokost var cocate som putret døgnet rundt i lobbyen.

Det ble to dager i Cusco med rep av to biler og fotografering på katedralplassen av våe biler og den forlatte Bachstad-bilen som NRK-gutta Bache og Gokstad måtte sette igjen på grensen til Bolivia pga. tull med chassisnr. og ditto mistanke om at drittbilen var stjålet. 22 var blitt til ZZ. Nå ruller bilen i Cusco.

Erick - den sympatiske og hjelpsomme, loset oss ut av byen og vi ga oss igjen i kast med fjell og dal. Stadig tangerte vi vår egen høyderekord med til slutt drøyt 4500 meter. Bilene tuslet oppover nær kokepunkt for så å rase nedover ville veier. Ekspressbussene er villmenn og derav statusberømte. Muligens enda mer berømte når de også styrer i avgrunnen. Bussene er bygd på enkle lastebilrammer og er fattigmanns transport. Oppe i fjllet er det stusselig levevilkår og tiggere langs veien. Noen har nå diverse gensere med NAF-logo.

Bra bensin er vanskelig, 84 oktan er vanlig, men innimellom får vi 90. Nå har det blitt bedre nær storbyene ved Stillehavskysten. Natten etter Cusco ble tilbrakt på ett tilsynelatende splitter nytt hotell i et høl av en by. Som eneste gjester og kanskje første utlendinger ble vi avfotografert sammen med betjeningen og lagt ut på deres facebook.

Maten underveis er nokså ensidig og menyen egentlig innholdsløs. Det ender opp med egg og patas frites, men pizza er populært her som andre steder. De fete biffene finner ikke vi på bygda. Vi gruet oss til å passere 12-millionersbyen Lima - og det hadde vi grunn til. Enda verre en La Paz. En kvalmende forurensning fra ende til annen. Et trafikkkaos hvor den sterkestes rett gjelder og rødt lys bare veiledende. Vi er blitt ganske gode til å kjøre på rødt ! Med Lima kom vi ned til Stillehavet og +35. Deilig sjøluft og flotte endeløse strender, men folketomt og håpløst å komme ned til. Etter mange mil i økenlandskapet som følger den golde varme kysten fant vi en liten fiskerlandsby uten fiskere, men noen pelikaner og en åpen kafe. Innehaveren var tilsynelatende velstående og stolt over sin kinesiske BMW X1-kopi Brilliance - som falt fra hverandre da EuroNCAP krasjtestet bilen, men kopien er imponerende god !!!!

VI har passert 7500 km og overnattet i Trujillo, dvs. at vi kanskje kjører inn i Ecuador i kveld. Første hotellet - El Farao - vi forsøkte oss på var et eksklusivt horehus hvor max opphold var 5 timer. En kar i en mikroskopisk luke iført et lendeklede var lite imøtekommende ! Grå morgen = bra fordi det ikke blir så innmari varmt å kjøre. PanAmericana er bra vei, delvis motorvei med hyppige og ganske så dyre bompenger. Bedre det enn enorme felgknusende hull og slamlomkjøring.

Fortsatt god søndag - vi ligger nå 7 timer etter dere. Hilsen alle 8 v/Egil

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits