Høydesyke, bensinpumpe og Thor Heyerdahl

Na har vi forlatt fjellandet Bolivia, bratt og flatt. Vi har ligget rundt 3800-4300 hver dag. Noe den lettflyktige væsken - også kalt bensin, har gitt bilen til Trond og Jacko noen opplevelser. Vi gruet oss til å passere La Paz - et forventet forurenset inferno. Det var det ! Ingen ringvei i millionbyen på 4000 meter. Der stod vi bom stille i knugende varme, vill tuting og trafikklys alle ga blaffen i. Nettopp der og da konket Hagens bil ut - og bidro til fullstendig stopp og ytterligere kakafoni av bilhorn. Dytting med cm klaring til busser, folk og fe (bikkjer) turnerte Hagens med stoisk ro. Kjøling av bensinpumpa med drikkevann var det som skulle til. Med litt åpent panser - understøttet av to vannflasker bidrar til bedre kjøling. Det tok et par timer å forsere La Paz. Mildt sagt et helvete og hittil verste trafikkerfaring.

Ikke bar Hagens sliter med temperaturen. Jacko`s bensinpumpe tok kvelden for lenge siden tross masse mikkmakk og mange stopp. Nå pumpes bensinen frem pr. håndpumpe inne i bilen ! Pumpa er type småbåtpumpe, en gummiblære. Bilen går, men en krevende aktivitet for sidemannen !

Nå er vi over i Peru og sitter ved den enorme og vakre Titicacasjøen på 3845 meter. Nå skal vi straks på båttur til de berømte sivøyene. Selvsagt stoppet vi på Thor Heyerdahl-museet hvor Ra I og II ble bygd. Interessant og passe kommersielt, men en gammel liten kar preget av livets vær og vind var en båtbyggerne til Heyerdahl. Masse bilder beviste det og særs velkommen var vi. Vi donerte et norsk flagg til museet. Ellers kunne de tjent på å rydde opp alt søppelet der !

Vi har også krysset en bit av Titicaca på pram som tok to biler av gangen. En tvilsom farkost bygd på meterbrede planker. Akkurat da blåste det voldsomme kastevinder og lynte utrolig, men vi kommer over de 800 meterne seilasen varte.

Hilsen alle 8.   Igjen er bilder tregt å laste ned - sorry.   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits