5500 km er passert.

Nå har det gått unna på superveier og ekstreme smale og svingete veier. Advarselen i guideboken om veien ignorerte vi glatt. Det skranglet i drivakslene, men våre søte små klarte brasene. Nåja, det har ikke manglet på overraskende artigheter i bilene. Akkurat nå sliter tre av bilene med luftbobler i bensinen og derav litt hopp og sprett. Men i 3000 meters høyde og +25 er dette ingen stor sak.

Nå har byråkratisert oss inn i Bolivia. Grensepasseringen er en enerverende opplevelse. 4 forskjellige luker hvor ingen opplyser deg om rekkefølge. Byråkratene sliter med treg data og innlært ignoranse. 2 timer tok seansen med pålagt kopiering av papirer til 4 bolivianos. Hva vi skal med de får vise seg. Bolivia er Sør-Amerikas fattigste land og forskjellen fra Argentina er merkbar. I går spiste vi alle åtte middag til snaut 500 kr. Hotellet - ingen luksus, men rosa sengeklær og lilla gardiner, koster 95 kr natta. Også sover vi godt på 3100 meter.  

Her er folk - med all respekt, bittesmå og fargerikt kledd. Hattene, kulerunde skalker er bokstavelig talt kule. Noe for oss ? Inkakulturen er stolt tross folkets harde historie. Her bærer kvinnene småbarna på ryggen i et knytte og kara tygger cocablader. Du oppblåste kinnene forteller alt. Tygging av Coca og cocate anbefales som medisin mot høydesyke. Vi avstår - vi holder oss til Coca Cola !

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits