Argentinere er vennligheten selv !

Vi har nettopp kjørt på enveiskjøring ved byens Plaza - til stor glede for folk og fe, ikke minst for politiet som like godt blåste i fløyta og vinket oss frem og i sikkerhet med et stor smil. Tro om det hadde skjedd hjemme ! Vi liker "likes" spontant og ekte langs landeveien - ikke til forkleinelse for de på tryneboka, men hvor mange muntre tut, tommelen opp, smilende øvrigheter og bønder som retter ryggen. Ja, til og med småjenter vinker. Hvor mange ganger vi nå har blitt foreviget av personale på bensinstasjoner, veivesenfolk, kelnere og gudene-vet-hvem har vi ikke tall på. Kun ett menneske hadde en arrogant konmmentar - og han var selvsagt ikke argentiner, men amerikaner som respektløst karakteriserte Svend`s bil som "one more shit". Vi burde ha rundjult gringoen !

Apropos "fe", altså våre firebente venner. Det er vel mange daukjørte bikkjer langs veien og de fleste har suicidale trekk der de vimser rett ut. Men hester - muligens ville, dukker stadig opp i små flokker midt i veien. Geiter, sauer, digre rovfugler, noen grønne papegøyer, esel, store rotter (marssvin ?), kuer mangler det heller ikke på. En sløv ku diltet rett ut fra bushen, men også det gikk bra. De burde i likhet med andre veifarende bruke refleks. Det er dessverre fullstendig fraværende - og styrthjelm nær sagt likeså. Bilvrak i veikanten forteller også sitt. Halvparten av bilparken må betegnes som vrak !

I dag var vi oppe på nær 2300 meter. Rundt en sving var det bråstopp av veiarbeidere og bulldozere. No paso og bare og snu var ordren. Veien var stengt - hadde vi ikke forstått det ! En retur hadde kostet oss èn dag. Avstandene er ikke små her (i dag har vi kjørt 67 mil). Plutselig kommer det en bil i mot - til veiarbeiderens overraskelse og synlige irritasjon..... hva i helv....... ! Da fikk vi som sendt fra fjellet et synlig bevis for at passasje var mulig. Og det gikk - med hjertet i halsen og steinslag i understellet. We say no more !

Vi har nå kjørt nesten 6000 km og har sannsynligvis kun èn overnatting til i Argentina før vi durer inn i Bolivia, men før det skal vi turiste byen Salta. Visstnok en perle - perle er ikke nattens ly tross navnet Hotel Plaza, men det duger. Vi er blitt gode på 3-4 manns rom. I forrige natt - i byen med det grøssende navnet Jachal hadde vi apartementos. Til frokost fikk vi juice i eggeglass. Ikke verst når gradestokken viser 25-30 grader.  God natt fra alle 8, dvs. 7 sover (syvsovere)


2 kommentarer

Odd

17.03.2015 kl.19:24

Det går framover ser jeg. Ikke plaga med sittesår etter såpass mange kilometer i bilsete? Vel, vel. Dere får kose dere videre og kjøre vakkert.

Odd.

18.03.2015 kl.22:59

Hei til dere!

Det er med stor interresse jeg følger dere!!!

Veldig god tur videre.

Bestemor/Ellen

Skriv en ny kommentar

hits