En vakker dag !

I går kveld lyktes vi etter forsøk i fire banker å få ut noen pesos. Imidlertid er nå svartebørskursen på dollar tilbake på 12. Den offisielle er ca. 8,5. Gårdagens middag ble derfor elegant betalt i dollar. Apropos dollar ! Hvem husker vel ikke westernfilmen(1969). Butch Cassidy og Sundance Kid med Robert Redford og Paul Newman samt Katharine Ross i rollen som Etta. Filmen er jo sannferdig basert og det spennende er at de flyktet fra USA etter å ha ranet en drøss med banker.  De gjemte seg i flere år her i strøket omkring 1905. Da drev vi nordmenn med andre greier ! Men en dusørjeger kom på sporet og plutselig måtte de flykte hals over hode. Da ranet de to banker Rio Galleghos - hvor vi får noen netter siden overnattet. Flukten endte brått og brutalt: de ble skutt i filler, men Etta angivelig kom seg tilbake til USA og levde fredelig der. Nok om cowboyer - nei, forresten. I går møtte vi en ekte gaucho som red stolt og rank langt ute på vidda. Ellers fremtrer cowboyene i dag på ATV eller på en feit BMW 1200 GS Dakar.

Som nevnt er vi i Esquel (etablert av walisiske utvandrere som luktet gull og sølv). En nydelig oase mellom dramatiske fjell, et sjokk å rase ned bratte bakker fra den endeløse paddeflate pampasen. Dagens muntre frokosthistorie er at Thor i sin smule nærsynthet forvekslet doen og bidèn. Vi går ikke i detalj - vi spiser jo frokost !

Nå skal Svend igjen jakte på plexiglass og Egil + Jacko lete etter en ekstra bremsepumpe - just in case. Som tidligere nevnt er det greit med bremser i Andesfjellene. Vi har gjort unna det meste av Patagonias fantastiske landskap. Vi har fått dosen ! Nå skimter vi igjen snø på toppene og "alpelandsbyer". I dag blir det sirkus 25 grader - hehe !

Hilsen oss 8.  

2 kommentarer

Odd

11.03.2015 kl.15:48

Det går framover ser jeg. Så bra! Men sleng ut et bilde eller to av no tog da. Det er jo morro det å!!

Lykke til videre. Kjør vakkert!

Hils alt og alle.

Mvh Odd.

renault4

13.03.2015 kl.02:54

Odd: Vi får prøve i nærmeste fremtid og legge ut noen togrelaterte bilder! bildene har vi, så da mangler vi bare stabilt nett!

Martin

Skriv en ny kommentar

hits