Leve Patagonia

2000 km ligger bak oss siden vi forlot "sydpolen", dvs. Ushuaia. Dessverre så vi ikke engang kjølvannet til Berserk med Jarle Andøy bak roret.og nå bekreftet Anne Kat. Herland (av alle....) om bord. Vi styrer motsatt vei og nå har vi møtt våre små utfordringer; Egil`s bil fikk bremselekkasje på bakhjulet dermed mindre og mindre brems. Men det stopper ikke en aldrende Renault, man bremser jo bare med girene. Ingen av de andre ville kjøre foran Egil`s bil ! Artighet nummer to var at ruten i førerdøren i Sven`s bil rett og slett eksploderte så glassbitene (plexiglass) sprutet. Med gråtape og plast ble det reparert i stormen. Det blåser nemlig så kraftig fra Andesfjellene at det tidvis er vanskelig å holde sge på bena ! Nei, vi overdriver ikke. Motvinden koster oss ofte ett gir ned og ditto mer bensinforbruk. Vi har lett etter og besøkt minst åtte glassmestere, men ingen er plexiglassmester. Reparasjonen holder faktisk godt, men noe må gjøres.

En annen utfordring er tilgang på kontanter: Hver morgen er det lange køer (50-100 pers.) utenfor bankene så noe må det være. Minibankene gir oss bare en sjelden gang maks. 1500 peso (ca. 1300 kr.) og når verken enkle hoteller eller bensinstasjoner tar kort blir det nettopp fort kort. Men folk er herlige hyggelige og pratsomme. Ekstra hyggelig at autoriterer som politi og toller bare smiler og til og med tar bilder. Og de vil være med på bildene. Vi møter mamge andre gærninger på Ruta 40 som nodr-sydveien gjennom Argentina offisielt heter. Utenfor Argentina kanskje best kjent som Pan Americana. Veiene er generelt meget bra, til dels strålende, men så plutselig grus og stein - mest stein !

Alt er bra - med unntak av Argentinsk frokost som er null for en nordmann og hollendere. Frokost er kaker - på et hotell talte vi ni ulike kaker - tørre eller klissete. Og svært få løfter en finger før kl. 9-10. Noe enerverende at eks. bilverksteder ikke åpner porten før kl. 10. Når så siestaen er kl 14-16 kan det som sagt være en prøvelse.

Nå har vi kommet til koselige Esquel som er et vintersportssted a la Lillehammer. Særlig attraksjon er Old Patagonian Express, en smalsporet 80 år gammel jernbane som damper seg opp i fjellet til gamle gull- og sølvgruver. De driver fortsatt med gull og sølv her - kanskje vi skal vaske gull et par dager for å spe på reisekassa og ikke minst få inn litt cash.

Hilsen alle 8.

Sorry, ingen bilder akkurat nå - for tregt nett.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits