Ushuaia dag 3

Jaja, - eller helst nei-nei. Det ble ikke utlevering av biler i dag heller. Både kl. 12 og 16 møtte vi opp for å få forløsende ord, men den gang ei. IL Chefo, dvs. en kvinnelig tollsjef med stempel-autoritet så det holder hadde ikke kommet så langt ned i bunken som til oss. Et forsøk på å pushe henne "kindly and politely" ble kontant frarådet fra "broker`n". Det kunne ha medført å bli liggende nederst i bunken. Det har åpenbart vært noe missing link mellom HamburgSüd-agenten ...Patagonia Logistics og "broker`n" Alvados Lavado. Navnet kler best en tryllekunster, men det er han så langt der i fra. 
Det ble derfor å tusle til det gamle fengslet som er omgjort til Antarktisk museum i de gamle fengselscellene. Meget bra - og selvsagt var det mye om Roald Amundsen. Videre masse om Kapp Horn og alle skipsforlisene. Ushuaia ble i 1902 en fengselskoloni på 400 fanger. De bygde en liten jernbane - verdens sydligste og verdens smaleste sporgang. Alt er Fin il Mundo (Verdens ende) her nede, men det er egentlig litt jug for Porto Williams på Chilensk side ute i Beaglefjorden (vi ser rett over til Chile) er noen kilometer lenger sør. Dit er det ingen som drar da det er marinestasjon og intet mer.
I går kveld var vi innom Billinja på Yrkesskolen. Ikke spesielt invitert, men en diger garasjedør stod på vid vegg - og innenfor glitret en Renault4. Neida, den var et vrak som elevene skulle gå løs på. Bildene forteller brutalt at jobben ikke er gjort over natta. Egil  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits