Nye og gamle Renault i Argentina

Vi er i et vennligsinnet Renault-land. Skulle bare mangle da en drøss med Renaulter er produsert i Sør-Amerika. Her ruller modeller vi kjenner lite til - og savner, i Norge. Hva med Renault Symbol, Latitude, Sandero, Clio Mio, Koleos og Dacia`ene heter her Renault Duster. Sistnevnte mektig populær. Taxi er gjerne Symbol som er en slags Clio med rumpe - ikke akkurat romslig, men med sydlansk humør går allting bra.  En taxikusk ble i fyr og flamme da vi fortalte om våre 4`ere - han hadde hatt hele rekka av Renaulter inkl. R8 Gordini. .Av de mer slitne, men trofaste modellene, så kryr det av R19 og gamle R12. Megane er uhyre sjelden.

Her i Ushuaia ruller det ymse udda biler; små kinesiske kopibiler og skramle.kasser Made in USA. Kloningen Ford Falcon/Granada er en klassiker i pickupversjon med skyhøyt skap - gjerne i bølgeblikk. Byen er dessuten en sliten kloning av Storgata i Lillehammer, Murmansk og Tromsø. Dessverre gikk vi glipp av å vinke farvel til Berzerk II med Jarle Andøy bak roret. Båten har ligget her på vent, men forsvant for bare noen dager siden. Det ryktes at Anne Kat. Herland er med (?!). Men Super`n fra Hells Angels er om bord.

Nå sitter vi og veeeenter på å få løst ut bilene fra containerne og gjennom tollvesenet. Her er det manana så det holder. Utrolig nok praktiseres her nede på 55 grader sør siesta - hva nå i hviteste Antarktis det er vitsen med i verdens sydligste by. Vi sier bare : Du store Alpakka !

Hilsen oss 8  

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits