RENAULT 4 PANAMERICA

 

Nå er det rett før avreise til Argentina!!

 

De siste forberedelser nærmer seg ferdig, og vi gleder oss vanvittig!

Vi er 8 mann med 4 biler som skal kjøre SørAmerika på langs! Det er satt av ca. 6 uker, og vi har planlagt en vestlig rute som vil gå opp i fjellene rundt 4600moh på det meste.  Vi starter i Ushuaia 1.mars 2015, og vil kjøre gjennom Argentina, Chile, Bolivia, Peru og Colombia opp til Cartagena.Bilene ble sendt med båt fra Oslo i romjula, og vi har fått bekreftet at containerne nå står på kaia i Ushuaia!

 

Bilene er i utgangspunktet like, men med forskjellige karosserier. Det gjør at alle deler går om hverandre.

Vi som er med er godt fordelt i alder fra 21-69 år! Alle deltakerne har bilinteresse og mange har erfaring fra langturer med bil. 2 har vært med i Club Renault Norvége fra starten for over 25 år siden. 3 av deltakerne var med å kjøre fra Oslo til Cape Town i 2004 og 3 av oss krysset USA 2011. Begge turene i Renault 4.De 8 som nå reiser er; Egil Otter og Thor Klaveness i burgunder bil, Jacko og Jan Krul i turkis bil, Svend Dahle og Bjørn Fredriksen i orange bil, og Trond og Martin Hagen i beige bil.

 

 

 

Flere av oss er med i Club Renault Norvège, og mener at Renault 4 er det opplagte valget for en slik tur!

 

·         R4 har en solid(nok) grunnkonstruksjon.

 

·         Bilene er enkelt konstruert, slik at de også er enkle å utbedre ? om noe allikevel skulle gå galt

 

·         Når bilene var nye var de små motorene kjent for å kunne gå på høyt turtall over lang tid

 

·         R4 er en «hyggelig bil» som er veldig kontaktskapende med lokalbefolkningen ? uansett kontinent!  R4 er også produsert i flere land i Søramerika.

 

·         Dette gjør også sitt til at mulighet for deler/bistand kan være tilstede.

 

Vi vil oppdatere bloggen jevnlig. (for english version : www.renault4panamerica.blogspot.no )

 

HISTORIKK

Hvorfor kjøre Søramerika på langs i Renault 4? Dette er en «naturlig» fortsettelse av tidligere turer:

Afrikaturen ble unnfanget på Nordkapp i 2000 etter en svært vellykket tur fra Oslo i regi Club Renault Norvege.Afrikaturen i 2004 tok 10 uker, og vi kjørte Oslo ? Cape Town via østeuropa, Midtøsten og ferger over til Egypt, og videre ned igjennom Afrika. Turen ble planlagt ut i fra daværende politiske og sikkerhetsmessige situasjon, og vi hadde svært få problemer, selv om grensepasseringer kunne være en utfordring.

 

 

Slik sett var USA i 2011 enklere, selv om bl.a. forsikring var problematisk.  USA-turen kom i stand som en ide om å feire 50års-jubileet for Renault 4 på vår egen måte. Vi hadde sett bilder i en bok at prototyper av R4 var kjørt i Minnesota, og målet var å rekonstruere dette underveis på vår kryssing av USA, noe vi greide. Turen gikk fra New-York via Minnesota til Los Angeles.

 

Det er også morsomt at Renault og magasinet ELLE for 50 år siden i 1965 sendte 4 damer med 2stk Renault 4 på PanAmerica- tur; sjekk ut ELLE-Renault 4!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits